29 Dis 2009

Bak kata seseorang, entry aku tak ada yang tak jiwang.. Haha.. Mana ada.. Selang-seli apa.. Ada yang jiwang, ada yang lawak, ada yang sedih.. Mostly memanglah jiwang.. Muahaha.. Entry hari ini mahu sempoi saja.. Jom borak pasal restoran dan kemaluan.. Eh.. Ada pula.. Memalukan much much better I guess.. Hehe..




Pernah tak korang masuk dalam satu restoran, then duduk.. Lalu dihidangkan dengan menu berserta harganya.. Terjegil mata melihat harga.. Puluh-puluh.. Ratus-ratus.. Adesss.. Rasa macam mahu pitam di situ juga.. Kalau duduk dan makan, nanti mahu bayar pakai apa.. Keping-keping merah adalah tapi tak banyak, yang ada kepingan syiling.. Itu pun yang colour coklat.. Ahaks.. Mahu bangun dan keluar sementara di sekeliling begitu ramai orang dan waiter begitu setia menanti sambil sengeh macam kerang busuk.. Ouh.. Memang ditelan mati emak, diluah mati bapak.. Erk.. Boleh gunapakai ke?



Gambar-gambar di atas semua aku yang ambil masa pergi ke sebuah restoran di Sabah.. Waktu tu bercuti tanpa planning, wang pun sangat-sangat di plan penggunaannya.. Sadis betul.. Tengok betapa muka semuanya kelaparan tapi masih lagi berkeliaran di luar restoran.. Mahu tahu sebab apa? Sebab ada seorang rakan menjenguk ke dalam dan ternampaklah harga-harganya yang mantop dan memang tak mampu ditanggung untuk budak-budak sekolah yang merantau seperti kami.. Aku? Duduk agak jauh dan ke luar sedikit sambil pura-pura dan poyo ambil gambar.. Sebab aku syak, mesti dorang semua nak keluar balik nanti.. Muahahaha.. Duduk di luar, senang nak cabut, orang dalam restoran mesti tak perasan.. Kenapa aku begitu? Tak setiakawan betul.. Mahu lari dulu tinggalkan kawan.. Ahaks.. Sebab aku pemalu yang sangat besar.. Serious amatlah pemalu.. I'm a shy girl..


(Orang yang kepuk-kepuk tebal dalam purse takde masalah ni kot.. hehe..)




Psssttt.. Meh sini aku bagi tahu lagi satu rahsia.. Haha.. Selalu saja berlaku kes masuk restoran, duduk, tak makan, keluar balik.. Hahaha.. Pernah sekali pergi Pizza Hut, masuk, dalam 20 minit keluar.. Kali ni bukan sebab kekurangan pitis, tapi kerana customer service yang agak sucks.. Masuk sahaja dilayan, diberi menu.. Tapi bila mahu order, angkat tangan bagai sampai naik lenguh, tiada juga yang datang.. Kawan-kawan aku apa lagi, pantas nak bangun dan keluar dari situ.. Aku? Memang segan mahu keluar tiba-tiba.. Muahahaha.. Kawan-kawan aku semua tak tahu yang aku ni malu mahu keluar.. Tahu aku buat apa? Mahu order juga, at least bungkus pun jadilah.. Aku pura-puralah kata, lama dah teringin makan ni.. Muahahaha.. Ini rahsia terbesar dalam hidup aku yang kawan-kawan aku tak tahu.. Tapi lepas ni habislah depa tahu.. Muahaha.. Adakah ini mengreflectkan yang aku seorang yang begitu menjaga hati dan perasaan orang lain??? Ahaks..




KLIK pada gambar untuk bawa anda ke destinasi


Sebelum ku akhiri entry ini, jom singgah ke blog Mr. Naz.. Enjoy the latest song from him featuring Jawa.. Gadis penulis lirik ini mengucapkan ribuan terima kasih kepada Mr. Naz dan Bro Jawa atas melody yang sangat best.. Ehem ehem.. Best tak korang lagu tu? Lirik dia mantop tak? Ahaks.. Poyo saja soalan aku.. Anyway, hope you guys enjoy it.. Taking care semua.. Semoga berjumpa Gadis Impian dan Jejaka Impian korang.. Hehehe.. Assalamualaikum..


FOOT NOTE: Sekarang satu hari satu entry.. Keep it up Farhana!!!


24 Comments Here

beselah tuh. rase rase mcm konpem xmsuk satu tmpt tuh, dok jauh sket dr kumpulan.kui33.

REPLY

owhh aku penah makan daging ostrich...
nyum nyumm....

keep it up farhana!!!!! yeaaah!

REPLY

ha..pnah jadi mcm ni..time tu nk mkn chillies kat mid..tgk harga burger mcm harga baju..
trus kua je..masa nk masuk td beratur kemain panjang lg..hehe..

REPLY

hihi sebab tu mesti cek harga dulu sebelum masuk kedai huhu

REPLY

musti mahal kan???

ak lebey sgup ikat peroit!

REPLY

Bella.. Hahahaha.. Selalu gak ke wat camtu? Wakaka.. Kita serupa.. Ahaks.. ;p

REPLY

Mukasurat17.. Hahaha.. Seyes? Sdap tak? Wakaka.. Tetibe ckap psal ostrich lak kan.. Haha.. ;p

REPLY

Fais.. Ape? Sama harga baju? Adesss.. Dahsyat.. ;p

REPLY

Azuan.. Mslahnye kdang2 kat dlam tu baru kita tau harganya.. Huhu..

REPLY

Ghostone.. Kalau mahal mmg takder laa nak makan.. Huhu.. Tak sanggup eden. Sekali dalam sekala takpe.. Hehe..

REPLY

Buat selamba jewr blah.... cakap wallet hilang. Hahaha

REPLY

xpernah lagi..
tp selalu je terbeliak bile tgk bil..
hehe..
almaklumlah saya bukan beruwang sgt..
hehe...

~hana dan jiwang...xdapat dpisahkan~

REPLY

kalu order tak layan tu sakit ati gk. yg lagi sakit ati bila dah sudah makan. air ada separuh gelas lagi. jap je bangun nk ambik tisu kat meja lain, tgk2 dah takde air n pinggan..laju je diorang angkat.. adoiyaiii

REPLY

pizza hut memang macam tu. Bila kita tengah makan pun sibuk nak tengok . adoi.

REPLY

Hahahaha... itukah rahsia terbesar kamu cik Hana?? kiranya oklah tu, x memalukan sngt. masa pokcik duk Penang pernah gak jd mcm kes cik Hana ni.

pokcik dan sorang member g la restoren Mee Udang kat area2 Sg Dua. pokcik time tu teringin sngt nak mkn mee udang walaupun dlm poket ada sekeping duit kaler hijo. pokcik tau, harga udang memang x mampu nak bayo, mahai woo.. so, pokcik dan member tu order mee sajer tanpa udang.

bro yg amek order tu ckp, 'dik, kat sini kalo nak makan mee kena order dgn udang sekali. x boleh order mee saja.' adeh...mcm tu la pulak... dgn muka buat2 selamba kitorang slow2 blah dr restoren tu. tp dlm hati rasa teramat malu dan kempunan... huhuhu...

moral of the story kita ni, kalo rasa2 pitis tu cukup2 jer... jgn la menggatal2 nak g tmpat2 yg mahal2. hahahaha... lebih baik masak nasik sendiri dan masak lebih kurang kat rumah. lagi best dan menjimatkan...

kat sini pun ada Gadis Impianku tu? hehehehe... layans....
lirik mantops tu... ;)

REPLY

Dak Wan.. Hahahaha.. Bagud2.. Selamber itu bagud.. Ahaks..

REPLY

Aainaa.. Yep2.. Itulah lagunye.. Heehee..

REPLY

Minna.. Hehehe.. Terbeliak besar mane? Haha.. Saye pn tak beruwang.. Uhuk uhuk.. Tapi saye jiwang.. Hehehehe.. ;p

REPLY

FIT.. Hahaha.. Tu pkerja trlampau.. Rajen.. Ahaks.

REPLY

Biela. Mgkn mngkaji bgaimana manusia mkan dan ragam2 ketika makan.. Hahaha..

REPLY

Pokcik Naz.. Hahaha.. Shhh.. Senyap jek. Hehehe.. ;p

Hahahaha.. Ade lak mkan mee udang tapi takde udang.. Ape daa pokcik ni.. Ish3.. Malu takpe tapi kempunan tu.. Kesiannya nanti baby dlam perut tu.. Ahaks..

Pokcik, masak sndiri lagi sodap kan.. Mcm pokcik laa.. Pndai masak.. Hehehe.. ;)

Mesti laa ade, kene pomot sket.. Hahaha..

REPLY

tu azam taun bru ye..stu hari,stu entry? :)

REPLY

Rara.. Hehehe.. Azam ke? Tak jugak laa.. Hehehe.. ;p

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes